Flyttstäd – så går det till

Ska du flytta från en bostad till en annan och behöver hjälp med städningen av hemstädning städfirmor i malmö? Då kan du med fördel anlita en städfirma eller en flyttfirma som erbjuder flyttstäd. Flyttstädning är idag en av de vanligaste städtjänster som privatpersoner anlitar städfirmor för, just för att flytten är så stressig och påfrestande redan som den är. Många underskattar hur jobbigt det faktiskt är att flyttstäda på egen hand. Det kan låta som en enkel uppgift att städa ur ett tomt hem, men sanningen är att det krävs betydligt mer tid och arbete än man först kan tro. Bor du i en större bostad tar det dessutom ännu längre tid, eftersom det helt enkelt är fler rum och utrymmen som ska rengöras. En städfirma kan hjälpa dig med en komplett flyttstädning så att du kan fokusera på annat, men hur går en flyttstädning till och vad ingår?

Vad ingår i en flyttstädning?

Det första vi ska titta närmare på är vad som faktiskt ingår i en flyttstädning. I en flyttstädning utgår städfirman oftast från att bostaden är helt tom, eftersom det är just en flytt som ska äga rum. En flyttstädning är en mycket komplett städning där alla ytor i bostaden rengörs. Det gäller även skåp och lådor, badrumsväggar, golvbrunn i badrum och tvättstuga, i ugnen och bakom spisen, samt putsning av fönster. Det vanligaste är att städfirman använder sig av den mall som majoriteten av alla bostadsbolag har accepterat som en godkänd flyttstädning.

Hur går en flyttstädning till?

Hur en flyttstädning går till kan variera en hel del beroende på vilken städfirma du väljer att använda dig av och vilka städrutiner företaget har. Det vanligaste är dock att du kontaktar städfirman för att boka en flyttstädning det önskade datum du vill ha. Kom ihåg att datumet i samband med månadsskiftet oftast är mest populära och därför kan vara fullbokade snabbt. Vid en flyttstädning börjar städfirman oftast klockan åtta på morgonen och städningen pågår under loppet av hela dagen. För större objekt kan flera personer behövas för att få städningen klar i tid. Som kund behöver du inte vara på plats under städtillfället. Städfirman tar med sig allt material som kommer att behövas och väntar in kunden på flyttdagen. Du kan välja om du bara vill öppna upp bostaden och sedan lämna över nyckeln eller om du föredrar att lämna in nyckeln till städfirman några dagar innan städtillfället – för enklare tillträde. Observera att flyttstädningar alltid ska besiktigas av dig som kund och därför bör du alltid finnas tillgänglig när städningen är slutförd och klar.