Flytta snabbt

Anlita bärhjälp och lindra flyttstress

Det finns en anledning till att “flyttstress” är ett begrepp. Förutom allt packande och bärande behöver man adressändra, ändra sina elavtal, bredbandsavtal och annat. Det är lätt att glömma saker på vägen. Därför kan det vara värt att ta hjälp av flytthjälp göteborgFlytta in i ny lägenhet kring de delar som andra faktiskt kan ta hand om, till exempel bärhjälp.

Bärhjälp behöver inte bara vara ett sätt att slippa tänka på en av alla de grejer som behöver göras vid flytt. Det kan också vara direkt nödvändigt om det är tyngre grejer som ska flyttas.

Enklare att flyttstäda med bärhjälp
Det är vanligt att ta hjälp av vänner och släkt när man ska flytta. Det kan vara en bra idé i många fall, men ibland behövs det proffshjälp. Att riskera rygg- och knäskador är inte värt det. Professionella flyttfirmor använder utrustning som undviker skador både på dem själva och på dina objekt, samtidigt som det skyndar på hela processen.

Att få ut alla grejer på en och samma dag gör det också lättare att planera, framför allt vid flyttstädning. Att komma till sin gamla lägenhet eller sitt gamla hus, utan att behöva åka fram och tillbaka mellan gamla och nya bostaden innebär att du bara behöver fokusera på städningen. Vill du slå på stort kan du även anställa en städfirma. Med bärhjälp och städhjälp behöver du i princip bara sköta packandet och adressändringen.

Bärhjälp vid andra tillfällen än flytt
Att få hjälp att bära saker behöver så klart inte bara bero på flytt. Flyttfirmor kan ofta erbjuda andra tjänster. Det kan vara hjälp med montering av möbler, vägg-tv, vitvaror och annat som man kanske kan klara själv med lite tålamod, men som å andra sidan kan ta lång tid och orsaka stress.

När du anlitar bärhjälp eller flytthjälp kan det alltså vara värt att se över vilka övriga tjänster som företaget erbjuder. Många företag erbjuder rabatt om man anlitar dem för fler tjänster än bara bärhjälp.

Tid eller pengar
När det kommer till kritan handlar det om huruvida du prioriterar tid eller pengar. Ofta är valet självklart, men ibland är det mer tvetydigt. Fundera på vad du kommer göra under den tiden som du annars hade behövt bära eller städa.

Kanske hade du kunnat arbeta så att kostnaden för bärhjälpen betalades? Kanske kan du fixa med allt det andra som behöver utföras vid flytt? Eller så kanske du bara suttit och scrollat på Instagram. Vad de flesta är överens om är att bärhjälp, flytthjälp och städhjälp nästan alltid tar bort ångest och oro för en redan stressfylld process.